Festa de la Verema a l’Antiga

DOQ Priorat

Dissabte 10 de setembre
Poboleda

La Festa del Vi i la Verema a l'Antiga arriba a la seva 24a edició amb un tast dels celler del poble. Poboleda celebra aquesta festa que solemnitza la collita tal com es feia antigament. Es participa en la verema anant a les vinyes i en retornar té lloc un esmorzar popular. A continuació és pia el raïm, tenen lloc degustacions de vins de la població i altres activitats lúdiques i culturals.

La festa comença amb el repic de campanes i anant a veremar com abans, és a dir amb els carros, les mules i estris. En acabar la verema, es fa un esmorzar de brasa amb llonganissa, cansalada i arengades, pa torrat i vi del porró. Tot seguit, al davant de la cooperativa es fa la piada del raïm, que consisteix a trepitjar el raïm amb els peus nus en un cossiol per tal d'extreure'n el most.

Després té lloc un excel·lent tast, molt concorregut, amb la degustació dels vins dels cellers veïns de la DOQ Priorat a les entrades de les cases pairals del carrer Major i Raval. Al mateix temps, a la plaça del mercat i per la resta del poble s'omple de música i ambient propis de l'excitació i la màgia del temps de la verema al Priorat.

#festivalterrer 2022