Rita Payés

Cançó d'autor

Divendres 9 de desembre 19 h
Teatre de l'Artesana
Falset

Estem davant del repte més gran de la carrera de Rita Payés, ja que per primera vegada presenta un concert amb temes escrits i compostos per ella mateixa. Tenim davant un àlbum amb temes enregistrats al prestigiós estudi de David Casamitjana i produïts per Juan Berbín. Un treball en què ha col·laborat Carlos Freitas a la masterització, qui ha treballat amb els grandíssims Toquinho, Caetano Veloso, Omara Portuondo o Gilberto Gil. La sonoritat que es desprèn ja és marca de la casa: jazz, bossa nova i guitarra clàssica. Una mescla que ha portat Rita Payés i Elisabeth Roma (filla i mare) a tocar per gran part de capitals del continent europeu i l’han posat al costat d’artistes històrics i del món mainstream.

La jove trombonista i cantant catalana de 22 anys ha viscut i respirat música des que era una nena gràcies a la seva família. Va estudiar piano i més tard trombó i es va convertir en el seu instrument principal. Va entrar a la coneguda Sant Andreu Jazz Band sota la direcció del baixista i saxo tenor Joan Chamorro i va participar en diversos àlbums al costat d’Andrea Motis, Eva Fernández i Magalí Datzira. L’any 2019 va regalar a la seva mare una sessió de gravació en un estudi. Allà van començar a enregistrar les cançons que ara les acompanyen per tot Europa.

I abans del concert us animem a visitar el Celler Cooperatiu Ètim de Falset Marçà. Un espai modernista dissenyat per l’arquitecte Cèsar Martinell. Aprofita l’ocasió per gaudir de la seva visita teatralitzada només per 8 € per persona, el dia 9 de desembre a les 16.30 h oferiran un passe especial per tots aquells assistents al Festival Terrer Priorat. En aquesta activitat, en Blai un treballador poc acostumat a rebre forasters, es veu obligat a acompanyar els visitants pel Celler Cooperatiu. De forma molt amena, els mostrarà la seva peculiar visió d’aquesta joia del modernisme agrari i els secrets dels vins que s’hi elaboren. Buscant el somriure i la complicitat dels visitants, l’actor descobreix els detalls arquitectònics del celler i tots els seus racons, mentre els dóna a conèixer el procés d’elaboració dels vins, vermuts i dolços.

El recorregut finalitzarà amb un tast on es podran conèixer els vins de la gamma Ètim, dins de la DO Montsant. També podeu venir directament al tast sense la necessitat de fer la visita teatralitzada, el tast s’oferirà a les 17.30 h al Wine Bar de la Cooperativa Falset Marçà. Tothom amb entrada al concert podrà gaudir del tast.

 

Entrades: 25 €
Obertura de portes 18:30 h

#festivalterrer 2022

Comprar entrades
  • Amb el suport de:

  • Col·labora: