Pau Puig & Cati Plana

Folk

Dissabte 4 de setembre a les 12 h
Plaça de l’Església
Capafonts

Pau Puig i Cati Plana revisitant els gèneres tradicionals, presenten el disc Tretze Vares (2020, Microscopi). Jota, bolero, dansà, contrapàs, nadala, rumba, sardana curta, ball de noces, fandango, ball pla, contradansa, corranda, havanera, vals…

Es tracta d’una tria amable i propera, de temes tradicionals anònims prou
emblemàtics, i algun tema d’autor que els enamora i que és fidel al gènere que representa. Amb arranjaments senzills, gairebé minimalistes, tocats amb molt d’amor i buscant el treball dels detalls, de les petites coses i maneres de tocar poc habituals amb els nostres instruments. Finalment s’han decidit a enregistrar-ho i ho han fet de la manera més casolana possible, a casa del Pau Puig i amb un sol micròfon. Per a les mescles han comptat amb la inestimable col·laboració d’en Pau Vinyoles.

Els seus instruments són la dolçaina en fa, el bansuri (flauta travessera de canya) i l’acordió diatònic. L’aposta per la dolçaina en fa vol reivindicar aquest instrument que està clarament en desús degut a l’estandardització de la dolçaina i que seria bo revitalitzar. Treze vares ha quedat en 8è lloc dels 20 millors discos del món de música folk del mes d’abril de 2021 classificats per la World Music Charts Europe. És la primera vegada que un disc amb la dolçaina com a coprotagonista rep aquest reconeixement. Anteriorment només l’Ham de Foc, Miquel Gil o Maria del Mar Bonet havien entrat en aquesta llista.

Pau Puig, dolçaina
Cati Plana, acordió diatònic

Entrades: 18 €
Inclou vermut
Obertura de portes les 11:30 h

#festivalterrer 2021

Comprar entrades
  • Amb el suport de:

  • Tast de vermut de: