A vore

Jotes, samplers, guitarres i dansa contemporània

Dissabte 20 d’octubre
a les 21 h / 5 €
Teatre l’Artesana
Falset

Fa més de cent anys una nova tendència en música i dansa s’estenia des de Viena per tota Europa fins arribar a la ciutat de Tortosa. Los iaios se posaven les mans al cap veient com los valsets i los balls agarrats desbancaven ritmes i costums de sempre. Lo modern era allò i l’espècie invasora transformava una manera de fer i sentir.
“A vore” és un projecte de recerca musical i dansística que treballa a partir del document i l’expressivitat tradicional, los ritmes, les danses, les paraules de les comarques del Baix Ebre-Montsià i Baix Maestrat, i les fa dialogar amb la música d’Astrio i la dansa performativa de Sònia Gómez. A Vore són jotes + samplers + guitarres + dansa contemporània.

Sònia Gómez, balladora de dansa contemporània / Ramon Balagué, direcció, idea original, veu, castanyetes i pandereta Pau Puig, dolçaina i aixades / Carme Balagué, balladora de jotes i fandangos / Santi Serratosa, bateria, olla i percussió corporal Arecio Smith, sintetitzadors i cassoles / Santi Careta, guitarra elèctrica i loopers

#festivalterrer 2018

  • En el marc del 1r Congrés de la Jota als Territoris de Parla Catalana.